Fedtfrysning 9


450 – Sport & Sundhed

År efter år har mange kæmpet med at opnå den vægt, de ønsker. Først en kålkur, så en 5/2-kur, og så en lille glutenfri periode. Derefter fulgt af en lang fortvivlelsestid, hvor man er opgivende omkring hele processen og målet endnu engang er blevet uopnåeligt. Måske man forsøger sig med et medlemskab i et træningscenter, men alarmen bliver snoozet, for træningen var ikke helt så fristende, da alarmen ringede kl. 6. Fitnesskortet bliver forlagt, og nu er der ikke engang en reminder om at komme afsted. Tilbage til en glutenfri periode, for det kunne måske godt virke alligevel. Men så var der lige den der familiefødselsdag, hvor der blev serveret boller.

For mange kilo på sidebenene og for lidt rygrad til at gøre noget ved det. Det er en brutal dom, som mange lægger ned over sig selv, og måske er den også alt for forsimplet. Men uanset har mange brugt måned efter måned, år efter år, på at smide de kilo man er så træt af. Det bliver en byrde og en konstant reminder om utilstrækkelighed, når det formentlig slet ikke er sådan, man ser på sig selv.

Hjælp er ikke ulovligt

At få hjælp til et vægttab er ikke forbudt. Mange ser op til dem, som bruger penge på privattrænere og dyre livsstilscoaches. Men et sådan valg kræver, at man har tid at investere. Der er intet galt i at få hjælp også i andre former. En af de metoder ,man kan benytte sig af, er fedtfrysning. Her får man gennem en række behandlinger hurtige resultater, og det kræver ikke den samme tidsinvestering, som eksempelvis vægttab gennem et intenst træningsforløb. Fedtfrysning er bare en af de alternative veje til vægttab.

Fedtfrysning er et ufarligt alternativ

Nogle forbinder måske fedtfrysning, som et indgreb med store risici. Det er dog ikke en virkelighedstro opfattelse. Behandlingen er både veldokumenteret og fuldstændig ufarlig. Ved at fryse fedtceller ned til en bestemt temperatur, dræber man cellerne. Det lyder om muligt voldsomt, men det er en sikker behandling, som også har givet mange gode resultater. På sin vis er den mere forudsigelig end vægttab ved træning, idet den har været benyttet i så mange år, og dokumentationen så stærk. Samtidig er fedtfrysning en teknologi, der dræber fedtcellerne, uanset hvor stor din viljestyrke er, hvor meget tid du har i din hverdag, og hvor let du har ved at spise broccoli morgen, middag og aften. Der er ikke de samme risici, som ved kirurgiske indgreb, og resultaterne for fedtfrysning er derfor en af de sikreste former for behandling.

Ikke alt vægttab handler om, at man ikke har rygrad til at gennemføre en kur eller træningsforløb. Det føles ofte som en byrde at komme igennem, og der er ingen garanti for resultater. Fedtfrysning derimod har videnskabelig dokumentation og har med samme effekt, uanset hvem man er.