Få en hund; mere motion og kærlighed er sundt

to hundehvalpe på en blomstermark

Kæmper du lidt med motivationen eller har du svært ved, at opretholde det sunde liv?
Hvis du kan svare “ja” på ovenstående spørgsmål, så bør du overveje, at anskaffe dig en hund.

Selvom du måske tænker at det er besværligt, at have hund, og at den larmer, sviner og kræver meget tid, så vil den firbenede ven bidrage med forskellige sundhedmæssige og mentale fordele.

Vi har samlet en række gode grund til, at anskaffe en hund.

Gode gunde til at få hund

  • Hunden er en sand ven – Hunde er meget loyale væsner og vil gå ekstremt langt for, at gøre deres ejer glad. De viger sjældent fra deres menneskes side og er klar til, at gå igennem tykt og tyndt uden, at stille spørgsmål.
  • Hunden er altid klar til leg – Med en hund kommer der mere liv i hjemmet. Har du børn vil de elske, at have en legekammerat, der altid er klar til lidt sjov og ballade.
  • Hunden har brug for motion – Og det har vi mennesker også. At anskaffe sig en ny firbenet ledsager kan derfor være den motivation, der skal til, for at komme ud af døren og få dyrket noget mere motion. Hunde bliver understimulerede, utidige og laver ballade hvis de ikke kommer ud, så der er ingen vej uden om.
  • Hunde gør os gladere – Det er videnskabeligt bevist at hunde gør os mennesker gladere. Hunde er altid klar til en krammer, overdynger deres ejere med kærlighed når de kommer hjem fra job, og er meget opmærksomme på humøret hos mennesker. Dette sænker deres ejeres stressniveau og skaber mere balance i hverdagen.

Giv hunden de bedste betingelser

Før du anskaffer dig en hund, bør du dog sætte dig ind i, hvad hunden har behov for.
I gamle dage troede man f.eks. at det var ok, at fodre hunden med resterne fra aftensmaden og lignende, men det har hunden slet ikke godt af. Du kan her se en liste over hvad hunde ikke må spise.

Derudover skal du være opmærksom på, at visse hunderacer gør mere en andre. Hvis du søger rod mod dette, så læs mere her: Tip: Sådan undgår man at hunde gør