Ting du kan begynde at strikke i barselsorloven


Hue

Babys hoved bliver nødt til at holde sig varm i de kølige måneder, og en hjemmestrikket hue vil tilføje et kærligt strejf til babyens tøj. Hvorfor ikke udforske de mange typer huer, man kan strikke. Find gratis opskrifter på huer til babyer her der passer til babyens køn, og for at matche andet tilbehør, babyen måske har. Huer kan have pom-poms fastgjort til toppen eller have strenge til at binde under hagen for at holde på barnets hoved.

Bamse

En hjemmelavet bamse betyder på en eller anden måde bare så meget mere for et barn. Strikkede bamser kan være ufuldkomne og mindre fancy end butikskøbte, men de har hjerte og karakter, og babyer trækker hen mod dem. Find garn til bamser her

Tæppe

Uldgarn giver en fantastisk måde at holde varmen tæt på kroppen. Det danner blød isolering mod kulde i vintermånederne. Tæpper kan laves af strikkede firkanter, som er ret let at lave, selv for uerfarne strikkere. Derefter sammensættes firkanterne som danner tæppe. Hvad mere er, disse tæpper er smukke, og sjove farver kan bruges til at tilføje et stænk af liv og farve til babyens barnevogn eller børnehave.

Handsker

De små fingre har brug for handsker for at holde dem varme i overskyede, kølige eller endda snedækkede dage. En bybagt mor vil nyde at strikke handsker til de små fingre.

Hæklede dyr

Det er ikke, at en mor ikke vil købe legetøj til sit barn. Snarere er der noget smukt og charmerende ved et strikket legetøj Lav en strikket and eller strikkede terninger eller en strikket kanin eller fisk. Eller hvad med en strikket dinosaur? En mor kan lade sin fantasi gå vild og skabe smukke strikkede legetøjssæt. Hvad med at strikke dyrene fra Noahs ark – to og to. Eller lave en strikket dolly med en fuld garderobe.

Beklædninger

Du kan faktisk strikke rigtig mange forskellige beklædninger til babyer og børn. Du kan nogle søde sokker, varme handsker, smukke cardigans, halsedise og sweatere i mange forskellige fibre og farver. Du kan faktisk fylde et klædeskab med strikket tøj, som dit barn kan have stor glæde af især i de kolder efterår og vinter perioder.

Du kan både finde inspiration og ideer til hvad du skal bruge af garn til forskellige projekter, og mængder så du ikke mangler eller har meget garn til overs. Der er dog mange sjove projketer du kan strikke med restgarn som du også kan finde inspiration til på nettet.