BEHOLD DIT FLOTTE SMIL MED ET TANDIMPLANTAT


Er uheldet ude og man mister en tand, eller får slået en tand løs i forbindelse med sport, et uheld, eller lignende situationer, synes de fleste at det er grimt og pinligt at skulle gå rundt med et nyt uvelkomment hul i det tidligere så flotte tandsæt. Og især når det kommer til at smile eller grine, vil de fleste være kede af det og hæmmede i sin omgang med andre.

Bortset fra disse gener, er der også visse sundhedsmæssige problemer – for eksempel kan en pludseligt manglende tand resultere i et skævt bid. Dette kan forårsage smerter, og desuden vil sandsynligheden for at det omkringliggende tandkød udsættes for bakterieangreb og deslige.

Tandlægevidenskaben er imidlertid nået så langt i dag, at det er muligt at få indsat et tandimplantat uden større problemer, som fuldstændig ligner og fungerer som en rigtig tand. Det er med andre ord ikke længere nødvendigt at skulle gå med falske tænder i form af et gebis, eller få indopereret yderst kostbare guldtænder, som det var kutyme engang, da tandlægevidenskaben ikke var så fremskreden som i dag.

Med et implantat vil ingen kunne se at der er tale om et implantat, og dermed kan en sådan behandling være en optimal løsning for de fleste, der er så uheldige at miste en tand, eller få slået en tand løs.

TANDIMPLANTAT – HVAD ER DET?
Et tandimplantat er en relativ simpel konstruktion, som består af en skrue, der fastgøres i kæbeknoglen, og som erstatter den manglende tandrod. Skruen er fremstillet i metallet titanium, som er et hårdt metal, som har den egenskab at det efter efterhånden af organismen vil blive opfattet som en del af kæben selv, og dermed vil knogleceller begynde at gro på overfladen af tandimplantatet og bevirke at den sidder lige så godt fast som en rigtig tandrod. Dette tager som regel et sted mellem 6 uger og 6 måneder, og herefter er tandimplantatet fuldt funktionsdygtigt, og man kan så påsætte en krone på tandimplantatet, som er den del af tandimplantatet som helhed, der ligner en rigtig tand.

Et tandimplantat består af tre dele:

  1. Implantatet – dette er selve den del, der sidder fastgjort i kæben
  2. Abutmentet – denne del er implantatets opbygning
  3. Kronen – Den synlige del, der ligner en tand

 

HVOR LÆNGE SKAL MAN REGNE MED AT EN TANDIMPLANTAT BEHANDLING VARER?

En behandling, hvor der påsættes et tandimplantat, foregår under lokalbedøvelse, da der er tale om en mindre kirurgisk operation, men på grund af bedøvelsen er det aldeles smertefrit.
Der tages røntgenbilleder inden tandimplantat behandlingen begyndes, for at vurdere, hvordan den pågældende behandling skal gribes an.
Hele tandimplantat behandlingen er normalt klaret på ca. 1 time.

 

TANDLÆGERNE FRIHEDEN I HVIDOVRE

Det er muligt hos Tandlægerne Friheden i Hvidovre at få en gratis og uforpligtende forundersøgelse til tandimplantat behandling, hvor man vil vurdere om en tandimplantat behandling, er den løsning, der bør gås videre med. Hos Tandlægerne Friheden har vi alt, hvad der skal til for at udføre behandlingen, og vi gør meget ud af at hjælpe hvis man har nogen form for tandlægeskræk.

Vi har desuden stort fokus på at der er en tryg og behagelig stemning på tandklinikken, og vi lytter altid til dine ønsker og behov, hvad angår behandlingen.