Sådan er reglerne omkring rygning i offentligheden


Ryger du? Så er det relevant for dig at læse med her. Her vil der hurtigt blive gennemgået nogle af de vigtigste ting du bør vide, når det gælder rygning i offentligheden.

Der vil samtidig blive snakket lidt om, hvorfor det kan være en god ide at gå i gang med at ryge e-cigaret fremfor almindelige cigaretter.

Mange steder er rygning forbudt

Det er rigtigt mange steder efterhånden, hvor man ikke må ryge cigaretterne. I Danmark er man meget opmærksom på passiv rygning og at andre mennesker omkring dig kan ende med at få helbredsproblemer, fordi du selv skal have en smøg. Derfor er det for eksempel blevet forbudt at ryge i offentlig transport, restauranter og lignende.

Nogle gange vil der være særlige afdelinger inde på en bar eller en restaurant, hvor man godt må ryge.

Det er noget, du bør være i opmærksom på, hvis du gerne lige vil tænde en smøg af og til. Men selv steder som disse er begyndt at svinde ind og der er ikke nær så mange flere, som der var for et par år tilbage.

Alt i alt bør du blot gå ud fra, at du ikke må ryge i det offentlige forum. Og det kan lede til ret store bøder, hvis du alligevel ender med at gøre det.

Må man ryge på åben gade?

For et par år tilbage var der en del snak om, at man nu heller ikke længere måtte ryge i det offentlige rum på gaden. Dette er stadigvæk ikke blevet lov, men det bliver det formentlig om et par år.

På gaden må du altså godt tage dig en smøg. Men du skal være opmærksom, hvis du for eksempel befinder dig udenfor ved et busstoppested eller en station eller lignende. Teknisk set befinder du dig ikke på gaden længere og det er derfor ikke længere lovligt at ryge en smøg. Det er noget du bør opmærksom på.

Må man ryge e-cigaretter?

Du kan løse mange af dine problemer angående det at ryge i offentligheden, hvis du går hen og ryger e-cigaret i stedet for. Se mere her for at læse om mulighederne for at få en e-cigaret købt hjem.

Disse e-cigaretter er ikke nær så farlige, som de almindelige cigaretter. Og der er heller ikke samme store risiko for passiv rygning, når du bruger en e-cigaret. Det er derfor lovligt de fleste steder at ryge e-cigaretter.